Bokrecensioner

Novali hjärta Sara

                                 www.facebook.com/novalihjartasara 
Angelica Anki Blixt har recenserat Novali Hjärta Sara – 5 stjärnor

den 8 maj kl. 20:06 · 

Köpte denna fantastisk bok till vår stora tös. som tar upp ämnet kärlek. Att vara kär i någon av samma kön. Boken lyfter verkligen fram det på ett pedagogiskt sätt där så barnet får en känsla att kärlek av olika slag är något vackert. boken lyfter ämnet väldigt naturligt och humant så som acceptansen i samhället alltid borde vara. �

 
Maria Viklund har recenserat Novali Hjärta Sara – 5 stjärnor

den 24 april kl. 10:18 · 

Novali är en av de viktigaste böckerna i vår tid. Det är en härlig berättelse om förälskelse och hur det kan se ut bortom normer, både könsnorm och vithetnorm. Jag älskar denna bok för den är charmig, lättläst och fångar barnen kring ett tema som är så viktigt att våga lyfta och prata om på ett enkelt sätt. Den är så viktig då den psykiska ohälsan breder ut sig alltmer i vårt samhälle bland barn och vuxna som inte tillåts vara som de är på grund av begränsade normer. Jag rekommenderar denna fantastiska bok varmt så köp den redan nu, läs den själva, för era barn och ni som arbetar i skolan; detta är den viktigaste boken att köpa in just nu.

Anders Keily har recenserat Novali Hjärta Sara – 5 stjärnor

den 29 mars · 

Rekommenderas varmt!

Jag läste boken för dottern ikväll och hon var mycket förtjust. Fina bilder och en tänkvärd och viktig berättelse.

Tanken var att vi bara skulle läsa några sidor, då det blev ganska sent, men boken var så lättläst och intressant att vi fortsatte tills hela boken var utläst. Direkt när den var slut sa dottern: ”Åh pappa, kan du inte läsa den en gång till!” 
Det var nog bästa betyg hon kunde gett. 

”En på alla sätt inkluderande historia, där det både bland flickorna och den förälder som skymtar, finns fler än en hudfärg representerade. Att det är en barnbok som handlar om två flickor som förälskar sig i varandra, är dessutom ett ovanligt – för att inte säga unikt – grepp.”

 

 – Läs hela recensionen i ETC

https://www.etc.se/kultur-noje/resor-och-samkonad-karlek-i-uppdaterad-barnboksvarld

Kvinnor Berättar #Metoo

www.facebook.com/kvinnorberattarmetoo

Snittbetyg 4,2

 

Johanna Pettersson har recenserat Kvinnor Berättar #metoo – 5 stjärna

den 15 januari · 

Det var ett tag sen den kom, men jag öppnade den först idag. Jag ville läsa, men orkade inte. Nu har jag öppnat och läst, känner mer hopp än oro och ångest faktiskt! Vi överlever, vi kan! Låna eller köp, men läs! Vanliga människor i alka åldrar berättar om det som hänt dem.

 

http://www.villa-freja.se/2018/02/kvinnor-berattar-metoo-en-antologi.html

kvinnor berättar #metoo - en antologi


❝ Kvinnor Berättar #METOO är en samlingsantologi med berättelser av modiga människor som får en plats att berätta sin #metoo- historia. Så att vi tillsammans kan förändra de dolda maktstrukturerna i samhället.

När hashtaggen #metoo fullkomligt exploderade i allas sociala medier väckte den en stark vilja till förändring. Inte bara hos dem som blivit och blir utsatta, utan även hos många av dem som utsatt andra Helt plötsligt såg de med andra ögon på vad de hade gjort och vad de hade sagt. De förstod plötsligt att de inte var oskyldiga. Uppvaknandet började sprida sig, men det fanns också de som protesterade och ville värja sig och fortsätta normalisera kränkningar, sexism och sexuella övergrepp på olika plan. Både bland kvinnor och män fanns det ett behov av att förminska och släta över men tack vare genomslagskraften i #metoo kunde man inte längre låtsas som ingenting. 

Den här boken låter oss som har varit, som blir och fortfarande är utsatta komma till tals. Synliggör vad som pågått och pågår. Vi kan inte längre gå tillbaka utan vägen nu måste leda framåt. 

Boken är ytterst varsamt redigerad och korrekturläst. I största möjliga mån har berättelserna bevarats så som de är skrivna och inskickade. Stavfel och vissa formuleringar har rättats till, något bidrag har kortats men i övrigt är det helt och hållet skribenternas egna röster vi får ta del av. Det är deras bild av händelserna och upplevelserna vi får uppleva, genom deras starka berättelser. ❞


Mitt omdöme:
Stark, samtida, gripande och viktig.

 

 ------------------------------------------------------------------------------------

http://dagensbok.com/2018/05/13/for-privilegierade-kanns-jamlikhet-som-ett-fortryck/

6/10

I antologin Kvinnor berättar #metoo har Yvette Lissman samlat vittnesmål utan att sortera dem efter olika branscher, just kanske för att mäns förtryck mot kvinnor förmodligen ser likadana ut överallt.