top of page

Alingsås kultursalong

Lördagen den 26 oktober slås portarna upp till Alingsås Litteratursalong på kulturhuset för första gången. Alingsås fyller som bekant 400 år i år och man vill som en del av firandet uppmärksamma den lokalt förankrade litteraturen.

– Vi hoppas att så många som möjligt kommer hit och tar del av det härliga utbudet, säger Josefin Cowie, programansvarig Alingsås kulturhus.

Det är en bokmässa i miniformat. Alingsås kulturhus och Litteratursalongen har bjudit in författare, bokförlag, tryckerier, föreningar och andra som skriver och ger ut böcker, med anknytning till Alingsås med omnejd. På plats den 26 oktober kommer det att finnas ett tjugotal utställare med varsitt mindre bokbord för försäljning av böcker och tidskrifter.

Ett litterärt samarbete Initiativtagare och samarbetspartner för Alingsås Litteratursalong är Yvette Lissman - författare, föreläsare och idékreatör.

– Jag är mycket glad över att kulturhuset hängde med på min idé om en Litteratursalong, säger Yvette Lissman.

Hon fortsätter:

– Vi har gemensamma planer i framtiden också. Kultur är en stor och viktig ingrediens i samhället och i dess rätta bemärkelse går den i bräschen för samhällsförändring, menar Lissman.

På Stora scenen kommer runt tio uppläsningar eller presentationer att ske. Man har gjort ett urval utifrån inskickade alster bestående av både utgivna författare och personer som ännu inte debuterat.

– Om intresset är så stort som vi bedömt, är detta ett arrangemang med potential att växa till något mycket större redan nästa år, avslutar Josefin Cowie.

Varmt välkomna till Alingsås Litteratursalong 26 oktober!
Utvalda inlägg
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss