top of page

Ny ordförande för Egenutgivarna- Intervju i Boktugg

"I framtidsvisionen för Egenutgivarna ingår att generellt höja kvaliteten på egenutgivna böcker för att komma bort från den osynliga men ständigt närvarande stämpeln att egenutgiven litteratur skulle ha lägre status än förlagsutgiven.

— Det är ett problem att egenutgivna böcker ses som någon sorts andra klassens böcker trots att det finns så många av dem som håller otroligt hög kvalitet, säger Yvette. Sedan finns det så klart även dåliga böcker, men det gör det bland de förlagsutgivna också.

Själv valde Yvette egenutgivning för Kvinnor Berättar #metoo eftersom hon behövde få ut den medan #metoo var brinnande nytt. Tack vare egenutgivning kunde hon tajma in sin bok med samhällsdebatten och på så vis nå sina läsare i ”rätt” tid, istället för att vänta in ett förlag.

— Jag hoppas att vi nu ska kunna digitalisera Egenutgivarna mer för att knyta kontakterna mellan medlemmarna tajtare, säger Yvette. Min idé är att få igång webinarier och andra digitala träffar eftersom vi är så utspridda över landet. Då blir det förhoppningsvis lättare att delta.

Hon fortsätter:

— Webinarier och kurser blir tillfällen att kunna hjälpa och utbilda varandra för att höja både kvalitet och kunskapsnivå. Kan vi dessutom samla all information på samma ställe i en kunskapsbank ökar chansen att fler får tillgång till de bästa sätten att ge ut böcker själv på."


LÄS MER HÄR:

https://www.boktugg.se/2019/05/06/yvette-lissman-ar-egenutgivarnas-nya-ordforande/

Utvalda inlägg
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Senaste inlägg